Catering för US Open – en miljonaffär

Golfturneringen US Open spelas varje år i USA och lockar tusentals besökare, från golfare till åskådare till sponsorer. Årets arrangemang i Pinehurst, North Carolina hålls flytande med hjälp av över 6 400 medarbetare och cirka 600 av dem hittar vi i köket. Där pågår febril aktivitet dygnet runt för att hålla hungriga golfare, domare och volontärer mätta och glada.

Susan Lacz, VD på cateringföretaget Ridgewell, berättar för lokaltidningen The Sanford Herald att de levererar mat till alla tält på området mitt i natten. Råvarorna levereras även dem varje natt för att maten ska vara så färsk och fräsch som möjligt. Företaget använder sig både av lokalt odlade råvaror och lokala medarbetare utöver sin stab av närmare 60 återkommande servitörer och kockar; har Ridgewell en favoritkock drar de sig inte för att flyga in den till nästa US Open.

Under herrarnas US Open-vecka lagade och disponerade Ridgewells anställda över 60 000 mål mat till besökarna från sitt enorma temporära kök. Golfturneringar är en utmaning för cateringföretag då efterfrågan på hälsosam mat och rätt sorts dryck, speciellt under USA:s högsommarvärme, ofta är stor. Lacz team har skött cateringen för US Open förr och menar att de är redo för alla förfrågningar tack vare sitt breda utbud av ingredienser och mångåriga erfarenhet. Ingen utmaning är för stor eller för liten. I Sverige är väntan på ett stort mästerskap stor och många cateringfirmor och eventbolag är redo att jobba hårt för att få ta hand om jobbet då det kan röra sig om ganska mycket pengar. Erfarna Norrorts Partyservice är en av dem. Vi hoppas på att ett stort event snart landar i Sverige.

Uppdrag som US Open genererar en avkastning på 5 miljoner dollar för cateringföretaget som får äran att sköta mathållningen.