Hitta rätt träningsapp: Videoguide

Det är olika svårt för olika människor att komma igång att träna. För vissa faller det sig naturligt och träningen är inget nödvändigt ont, för andra tar det alltid emot att gå till gymmet eller gå ut på en promenad. Men alla kan dra nytta av en enkel träningsapp för att komma igång. Utbudet av olika träningsappar är enormt och det finns något som passar alla. Med hjälp av mobiltelefonens GPS-funktion går det lätt att mäta exempelvis längden man sprungit eller gått. Allt du behöver göra är att tänka efter vilken sorts träningsapp du skulle vilja ha, ladda ner ett par och sätta igång att testa. Nedan listas ett par populära appar som även kan passa dig och ditt sätt att träna:

Runkeeper

En träningsapp som lämpar sig för alla. Du som tycker om att promenera eller springa får hjälp med mätning av sträckan samt synkning av din musik via appen. Tydligt gränssnitt och appen erbjuder olika inställningar för olika aktiviteter. Finns i både gratis- samt betalversion.

Endomondo

En gratis träningsapp som varit med ett tag och riktar sig till alla motionärer, från extremsportare till vardagspromenerare. Det som är annorlunda och extra roligt med appen är att det går att utmana andra användare. Har du vänner som använder appen kan ni tävla om att gå eller springa en viss sträcka snabbast.

Cyclemeter

Du som cyklar ofta i vardagen kan dra nytta av denna kostnadsfria app. En tydlig app som ger dig gott om information om hur långt och hur snabbt du cyklat samt hur terrängen såg ut.

Pocket Yoga

En pedagogisk gratisapp som vänder sig till den yoga-intresserade. Ett bra verktyg som ger tydliga instruktioner rörande yogans många ställningar och övningar.

Som man kan se i de flesta av klippen så används något form av tillebehör till telefon för att få en bättre upplevelse tillsammans med apparna. Är man intresserad av testa någon app eller tillbehör kan man bl.a. besöka themobilestore eller itunes appstore.