Juniordag på Åda G&CC har redan samlat in 80 000 kronor

Åda Golf & Country Club i Trosa har planerat en stor juniordag på lördag nu i helgen. Målet med dagen är att intressera barn och ungdomar för golf och träning. I samma veva hade de hoppats att samla in pengar dels till klubbens juniorsektion och dels till Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Dagen är arrangerad i samarbete med flera partners, och Djurgården Hockey har tagit fram ett koncept som skulle hjälpa rejält till med pengainsamlingen. För två veckor sedan lanserade de tolv lag som skulle spela en Tremannascramble under dagen, och lagen kunde "köpas" för att sponsra insamlingen. Alla lag köptes nästan direkt, och utöver det har flera företag också bidragit till insamlingen på olika sätt.

Målet att samla in 80 000 kronor har redan blivit uppnått, flera dagar innan juniordagen ens har genomförts. Alla som har något golfintresse uppmanas nu att komma och delta i festligheterna på Åda Golf & Country Club nu på lördag. Massor av roliga tävlingar och aktiviteter är planerade. Och även om det inte blir något US-open så kommer det också finnas mat och dryck och massor av spännande golf att se – bland annat några av SHL-lagets bästa spelare som ska mäta krafterna på banan.