Snart dags för cykelloppet i Göteborgsklassikern!

Göteborgsklassikern är ett motionsevenemang som startade 2012. Det går kort och gott ut på att ta sig igenom tre deltävlingar, och dessa är 50 km cykling, 1 km simning och 10 km löpning. Evenemanget syftar i första hand till att förbättra folkhälsan och distanserna som ingår är utvalda för att kunna klaras av både av elitidrottare och motionärer. Alla deltar i sin egen takt och samma villkor gäller för både herrar och damer. När man under en tolvmånadersperiod har genomfört alla loppen har man också genomfört Göteborgsklassikern.

Den 25:e maj är det dags för Göteborgsklassikerns cykellopp Hisingen Runt. Som namnet avslöjar går loppet genom stora delar av Hisingen och dess bebyggelse, skogar och gröna ängar. Längs banan finns även en depå med mat och dryck och vid målgång serveras en måltid till alla deltagare. Distansen är 50 km, platsen är Toleredsskolan i Lundby och anmälningsavgiften är 400 kronor. Sista anmälningsdag är 31/5, och därefter blir det förhöjd anmälningsavgift. Man kan välja att anmäla sig och betala de olika loppen via respektive arrangör eller att utnyttja ett paketerbjudande där man anmäler sig till alla tre lopp samtidigt och på så sätt också bli garanterad en startplats i alla loppen. Arrangör för Hisingen Runt är Hisingens Cykelklubb.

Nästa deltävling är Göteborg Simmet som går av stapeln den 17:e augusti. Banlängden är 1 km och start och målgång är vid Delsjöns badplats. Arrangör för Göteborg Simmet är Göteborg Sim. Den tredje och sista tävlingen kallas Finalloppet och innebär 10 km löpning. Finalloppet arrangeras den 1:a november och start och målgång sker vid Skatås Motionscentrum. Arrangör för Finalloppet är Göteborgs Skidklubb.

Anmälan görs här, och behöver du stanna i Göteborg över natten kan hotell bokas på Novotel.se.