Trago – Den smarta vattenflaskan

Här kommer ett oväntat träningstillbehör. Trago är en vattenflaska som mäter hur mycket vätska du får i dig när du tränar. Den mäter kontinuerligt mängden vätska i flaskan med hjälp av en ultraljudssensor och kommunicerar sedan informationen till din mobiltelefon via bluetooth.

Trago har självklart också en tillhörande app som för statistik på ditt vattenbehov och din vattenkonsumtion. Den beräknar nivåerna utefter flera parametrar, som till exempel vilken kroppstyp du har, hur mycket du svettas, vilken aktivitet du sysslar med och hur vädret och klimatet är där du befinner dig. Sedan kan appen berätta hur mycket vatten du behöver få i dig för att få bästa möjliga prestanda under träning, och hur mycket vatten du behöver dricka efter för att få bästa möjliga återhämtning.

Vattenflaskan och appen ska dessutom vara kompatibel med de flesta andra träningsappar och wearables, och kan både hämta och skicka information mellan flera program.

Trago finns tyvärr inte tillgänglig för försäljning ännu. Den drev en lyckad kickstarterkampanj mellan 3 juni och 3 juli, där de fick ihop 75 277 dollar för att kunna inleda storskalig produktion. De första flaskorna är planerade för leverans i mars 2016.

Bild hämtad från Tragos kampanj på Kickstarter.